Episode 131: Veien fra naiv ungdom til dyptfølende og engasjert endringsagent

Frida OttesenI denne episoden har jeg gleden av å presentere en podcast med Frida Ottesen fra Norge. Hun ble kjent gjennom “Sweatshop”-seriene på Aftenposten TV; reportasjer som omhandlet den ekstremt urettferdige tekstilindustrien i Kambodsja. Gjennom 2 sesonger kunne vi følge Frida og hennes møte med den kambodsjanske virkeligheten, samt hennes forsøk på å utfordre de ansvarlige kleskjedene i Norge. I forlengelse av Sweatshop-prosjektet har Frida reist rundt og holdt mange foredrag, og i dag arbeider hun blant annet som deltidsansatt på Lille Tøyen Kolonial hvor de selger økologiske produkter og matvarer. Hun har også en egen blogg der hun skriver om rettferdig handel, bærekraft og samfunnsutvikling.

I lys av mine egne oppturer og nedturer som aspirerende “endringsagent” synes jeg det er viktig å reflektere rundt hvordan vi forholder oss til oss selv i møte med de oppgavene vi påtar oss. Jeg bærer på en antakelse om at ens personlige utvikling har mye å si dersom man ønsker å få til endringer i samfunnet. Etter å ha sett Frida og de andre deltakerne i Sweatshop ble jeg nysgjerrig på hvordan opplevelsene påvirket dem i ettertid. Hva skjedde etter at TV-kameraene ble skrudd av og “hypen” hadde lagt seg? Hva kan vi lære av Fridas egne prosesser før, underveis og etter reisen til Kambodsja?

Det var veldig inspirerende for meg å treffe Frida, og det rørte meg langt inn i sjelrota å høre hennes fortelling. Blir du selv inspirert er du hjertelig velkommen til å dele kommentarer under.

Dersom du ikke har sett Sweatshop-seriene vil jeg anbefale deg å se disse først, hvertfall sesong en (ca. 1 time). Seriene kan du se gratis på Aftenposten TV.

Dersom du blir inspirert (eller provosert) av dette intervjuet, og ønsker å skrive et kortere eller lengre innlegg i etterkant, kan du sende inn bidrag via følgende side. Artiklene vil bli publisert sammen med intervjuet og på en egen samleside.

Episode linker:
Frida Ottesen, egen nettside
Sweatshop – sesong 1
Sweatshop – sesong 2

James Alexander Arnfinsen (redaktør)
James Alexander Arnfinsen (34) er lærer og arbeider i Osloskolen. Han har bred erfaring innenfor dialogbasert prosessledelse, nærværstrening og konflikthåndtering. Ta kontakt med James på følgende adresse: james.arnfinsen @ gmail.com
James Alexander Arnfinsen (redaktør)
James Alexander Arnfinsen (34) is a teacher, his subjects being geography, religious studies and sports science. He is currently working as a teacher in Oslo, Norway. In his spare time he practices Aikido, a Japanese martial art.