Episode 128: Milarepa og veien til Våken Hvile (del 1)

Henrik MathisenI denne episoden har jeg gleden av å samtale med Henrik Mathisen fra Norge. Han jobber til daglig som akupunktør og er også tilknyttet Akademi for Fem Element Akupunktur. Han har i mange år utforsket filosofi, meditasjon og forskjellige kontemplative tradisjoner. I 3 år levde han som buddhistmunk i den tibetanske tradisjonen, hvor han også lærte det tibetanske språket og figurerte som oversetter for tibetanske lærere. Senere oversatte han en rekke tibetanske tekster til norsk, og mer nylig, en bok med tekster om den tibetanske legenden og mystikeren Milarepa (levde fra ca. 1040 – 1123). Dette er første del av en liten serie med samtaler der vi gjør et dypdykk ned i Milarepas liv og lære. Hva kan en radikal yogi og bevissthetsforsker fra 1100-tallets Tibet fortelle mennesker som lever i dag?

Episode linker:
Henrik Mathisen, egen nettside
Milarepa – Visdom fra Tibets store mester, bok oversatt og gjendiktet av Henrik Mathiesen

James Alexander Arnfinsen (redaktør)
James Alexander Arnfinsen (34) er lærer og arbeider i Osloskolen. Han har bred erfaring innenfor dialogbasert prosessledelse, nærværstrening og konflikthåndtering. Ta kontakt med James på følgende adresse: james.arnfinsen @ gmail.com
James Alexander Arnfinsen (redaktør)
James Alexander Arnfinsen (34) is a teacher, his subjects being geography, religious studies and sports science. He is currently working as a teacher in Oslo, Norway. In his spare time he practices Aikido, a Japanese martial art.