Episode 92: Kunsten å skrive – man skal ha noe på hjertet

4673640-steen-hildebrandt-professor-phd-aarhus-universitetI denne episoden har jeg gleden av å publisere et foredrag som ble holdt av Steen Hildebrandt 14. januar 2014. Foredraget ble gitt til en gruppe mennesker (inkludert meg selv) som deltar på en treårig tverrfaglig lederutdannelse i regi av nettopp Steen Hildebrandt, Michael Stubberup, Arawana Hayashi og Otto Scharmer. Utdannelsen er et samarbeidsprosjekt mellom Steen og Michaels mangeårige engasjement gjennom Bæredyktig Ledelse og Otto og Arawanas arbeid gjennom Presencing Institute. Steen Hildebrandt er forøvrig professor ved Årshus Universitet og kanskje skandinavias fremste formidler av viten om ledelse og organisasjonstenkning. I den forbindelse fikk han i oppdrag av sin kollega Michael å nettopp formidle noen essenspunkter med tanke på hva han har lært fra sitt mangeårige engasjement som forsker, forfatter og skriftlig kommunikatør. Hvordan genererer man den energi som skal til for å skrive? Hvordan finner man den nødvendige tid? Hvorfor skriver man? Og ikke minst, når man sitter foran det “hvite lerret” – fra hvor i en selv kommer de tanker og ord som faktisk bobler frem? Han forteller også om den kreative prosessen bak flere av hans mest kjente bøker, deriblant hans seneste bok Vækst og Bæredyktighet (2014) og Bæredyktig Ledelse – ledelse med hjertet (2012) (som han skrev sammen med Michael). Han trekker samtidig frem en eldre bok, nemlig Helhetsyn og ledelse (1989), perspektiver som fremdeles står sentralt i hans arbeid med ledelse, organisasjonstenkning og samfunnsutvikling. Vi håper dette opptaket kan inspirere deg til å formidle gjennom ord det du måtte ha på hjertet.

Dersom du blir inspirert (eller provosert) av dette intervjuet, og ønsker å skrive et kortere eller lengre innlegg i etterkant, kan du sende inn bidrag via følgende side. Artiklene vil bli publisert sammen med intervjuet og på en egen samleside.

Episode linker:
Steen Hildebrandt
Bæredyktig Ledelse
Sustainable Co-Creation – practicing presencing (den nevnte treårige utdannelsen)
Episode 69: Bæredyktig ledelse og kunsten “at samskabe”, intervju med Hildebrandt her på levevei.no

DSC00018
Bildet er fra foredraget og kurslokalet i Nørre Snede, Danmark (tilknyttet Vækstcenteret)

James Alexander Arnfinsen (redaktør)
James Alexander Arnfinsen (34) er lærer og arbeider i Osloskolen. Han har bred erfaring innenfor dialogbasert prosessledelse, nærværstrening og konflikthåndtering. Ta kontakt med James på følgende adresse: james.arnfinsen @ gmail.com
James Alexander Arnfinsen (redaktør)
James Alexander Arnfinsen (34) is a teacher, his subjects being geography, religious studies and sports science. He is currently working as a teacher in Oslo, Norway. In his spare time he practices Aikido, a Japanese martial art.