Episode 83: Zen i ledelse og arbeid – kunsten å skape mellomrom

I denne utgaven av serien “Ledelse for fremtiden” har jeg gleden av å samtale med Erik Møller fra Oslo. Han driver firmaet Zen Leadership og har i mange år utforsket kontaktpunktene mellom meditasjonspraksis og arbeidslivet. Er det slik at målet med “business” alltid må være å tjene mest mulig penger for eierne, eller finnes det andre kriterier for suksess? Hva skjer hvis vi stopper opp et øyeblikk og begynner å reflektere over disse spørsmålene? I denne sammenhengen beskriver Erik hvordan en meditasjonspraksis kan hjelpe mennesker til romme og akseptere den mentale eller kroppslige tilstanden de måtte ha til en hver tid. En slik praksis vil gjøre det mulig å skape små mellomrom mellom tankene, slik at det blir lettere å kjenne etter og ta bevisste valg. Vi utforsker også koblingene mellom musikk, kampkunst og zen og ser på mulighetene for det som internasjonalt omtales som “conscious capitalism”.

Dersom du blir inspirert (eller provosert) av dette intervjuet, og ønsker å skrive et kortere eller lengre innlegg i etterkant, kan du sende inn bidrag via følgende side. Artiklene vil bli publisert sammen med intervjuet og på en egen samleside.

Episode linker:
Zen Leadership
Erik Møller
Zen House i Oslo

 

James Alexander Arnfinsen (redaktør)
James Alexander Arnfinsen (34) er lærer og arbeider i Osloskolen. Han har bred erfaring innenfor dialogbasert prosessledelse, nærværstrening og konflikthåndtering. Ta kontakt med James på følgende adresse: james.arnfinsen @ gmail.com
James Alexander Arnfinsen (redaktør)
James Alexander Arnfinsen (34) is a teacher, his subjects being geography, religious studies and sports science. He is currently working as a teacher in Oslo, Norway. In his spare time he practices Aikido, a Japanese martial art.