Episode 72: Er vi på vei mot en rausere politikk?

I denne utgaven av serien “Demokrati 2.0” har jeg gleden av å snakke med journalist og forfatter Kathrine Aspaas. Hun har nylig gitt ut boken Raushetens Tid og i samtalen utforsker vi forskjellige kontaktpunkter mellom bokens tematikk, demokrati og samfunnsledelse. Hvordan vil en rausere politikk kunne se ut? Er det mulig å forestille seg dialog, samarbeid og helhet som grunnpremisser i politisk arbeid? Hvordan kan folk flest involveres i politikken slik at vi kan bygge et varmere og rausere samfunn? Dette er bare noen av de temaene som dukket opp i samtalen. Lytt, la deg inspirere og kom gjerne med egne innspill i kommentarfeltet under.

Redaksjonell notis: Underveis i intervjuet kommer Kathrine med en liten faktafeil. Forsøk å legg merke til når, og videre, se om ikke du kan registrere dine egne reaksjoner i etterkant. Hvordan møter du et menneske som “gjør feil”? 😉

Dersom du blir inspirert (eller provosert) av dette intervjuet, og ønsker å skrive et kortere eller lengre innlegg i etterkant, kan du sende inn bidrag via følgende side. Artiklene vil bli publisert sammen med intervjuet og på en egen samleside.

Episode linker:

Kathrine Aspaaas 
Raushetens Tid  

Ressurser og tema vi referer til i samtalen:
Fredsjournalistikk (engelsk side)
Daniel Kahneman – Thinking fast and slow 
Brene Brown, foredrag på TED
Om transposisjonering, artikkel skrevet av Kathrine Aspaas
Om begrepet Flawsome, fra Trendwatching.com
Intervjuet med Nils Christie, på levevei.no
Konferanse om høysensitivitet i Oslo 14. mai  

InnleggRaushetens tid og rommet for kritikk, skrevet av Kristianne L. V. Ervik som respons til Episode 72: Er vi på vei mot en rausere politikk? Publisert 08.05.2013

James Alexander Arnfinsen (redaktør)
James Alexander Arnfinsen (34) er lærer og arbeider i Osloskolen. Han har bred erfaring innenfor dialogbasert prosessledelse, nærværstrening og konflikthåndtering. Ta kontakt med James på følgende adresse: james.arnfinsen @ gmail.com
James Alexander Arnfinsen (redaktør)
James Alexander Arnfinsen (34) is a teacher, his subjects being geography, religious studies and sports science. He is currently working as a teacher in Oslo, Norway. In his spare time he practices Aikido, a Japanese martial art.